Gereformeerde Gemeente
van Oostkapelle

Verenigingen

In onze gemeente zijn diverse verenigingen actief. Hier een algemeen overzicht.  Of het nu gaat om het samen bestuderen van de bijbel, het samen zingen of het als jongeren samen iets leuks doen, verenigingen versterken de band in de gemeente en met elkaar. Voor alle verenigingen geldt dat we het leuk vinden je daar te ontmoeten.
JV -12
JV +12
JV +14
JV +16
Vrouwenvereniging
Bijbelonderzoek
Jeugdkoor
Gemengdkoor

JV -12
't Visnet
't Kompas
Saronclub

 • De kinderclubs komen een keer in de maand samen op zaterdagmorgen in de Saronkerk.

  Doel? De Heere Jezus zegt van de kinderen: "Laat ze tot Mij komen en verhinderd ze niet". Laat de kinderen naar de club komen zodat ze nog meer bezig mogen zijn met het evangelie van Jezus christus. Niet alleen in praten maar ook in creativiteit of spel waardoor hun verlangen om over de Heere Jezus te horen nog groter mag worden. 

  Wat doen we op de clubs? Komende periode werken we met een jaarthema: 'Mensen in de Bijbel'. In de Bijbel gaat het over God. Maar juist in het leven van mensen zie je Wie Hij is en hoe Hij werkt. Wat leer je van deze mensen? Hoe dienden ze de Heere? In het leven van bijbelse personen liggen concrete verhalen. Verhalen waaraan wij ons kunnen spiegelen. 
                                                                       
  Hier hebben we elke morgen een Bijbelse verwerking over. Daarnaast knutselen we of zijn we actief door middel van een spel. De oudste kinderen hebben ieder jaar een spannende dropping. Het clubseizoen sluiten we af met een bondsdag (georganiseerd door de Gereformeerde Jeugdbond) in een kerk met daarnaast een leuke activiteit.

  Voor wie is de club? Club 't Visnet (6-7 jaar) kinderen van groep 3 en 4  ~ Club 't Kompas (8-9 jaar) kinderen van groep 5 en 6  ~  Saronclub (10-12 jaar) kinderen van groep 7 en 8. Alle kinderen tot 12 jaar welkom!

 • JV +12
  Het Anker

 • Wij zijn een jeugdvereniging en gaan bijna allemaal op zondag naar de Saronkerk. We komen een keer in de 2 á 3 weken bij elkaar. Op vrijdagavond tussen 19:30 en 21:30 uur in één van de zalen in onze kerk.

  Doel? Samen met leeftijdsgenoten bezig zijn rondom de Bijbel en ontspannende activiteiten om zo een goede band met elkaar op te bouwen. 

  Wat doen we op de vereniging? Aan de hand van de Bijbel behandelen we actuele thema's en na de pauze is er tijd voor ontspanning zoals: relaxen, spel en/of activiteit. 

  Voor wie is de vereniging? Jongens en meiden van 12 tot 14 jaar. Het zou leuk zijn als je ook een avond gezellig komt kijken!

 • JV +14
  Het Noorderlicht


 • Ha jongelui,
  Nog even geduld en dan gaan we weer met een nieuw seizoen beginnen. Zet de eerste avond alvast in je agenda, namelijk 11 oktober. We willen samen gaan nadenken rondom het thema Jong & Christelijk? Daarnaast zijn we druk bezig met het voorbereiden van een aantal leuke activiteiten. Een persoonlijke uitnodiging volgt nog. Tot snel!
 • Wat leuk dat je onze jeugdvereniging opzoekt om ons online te ontmoeten! Maar het is natuurlijk nog veel leuker om ons in real-time te ontmoeten! De naam van onze jeugdvereniging is Eljakim. Eljakim is een persoon uit de Bijbel en betekent: God doet opstaan, of God richt op. Een prachtige belofte van God waar wij kracht uit mogen putten!

  Doel? Met elkaar praten over het geloof, Gods Woord bestuderen en God te dienen en te eren. Jongeren bij elkaar brengen waar God en de Bijbel centraal staan.  

  Wat doen we op de vereniging? Elk jaar hebben we een programma aan de hand van een bepaald thema. Voor 2018-2019 is het thema: 'Talent'. Wij zijn namelijk geschapen naar het evenbeeld van God. Hij heeft ons uniek gemaakt en heeft ons een doel en een taak op aarde gegeven. Een bepaald talent. Om erachter te komen wat je talenten zijn is het belangrijk Hem te leren kennen. Wanneer je weet wat je talenten zijn, kun je misschien ook meer richting krijgen in het maken van de juiste keuze wat betreft je studie en werk. Moet je kiezen voor je passie en talent, of gewoon zorgen dat je financieel kan rondkomen? Wil je veel geld verdienen, of gewoon doen wat je leuk vindt?

  Het programma is een mix van serieuze onderwerpen en ontspanning. Zo hebben we samen heel veel lol, maar vooral ook goede gesprekken. We komen gemiddeld twee avonden per maand bij elkaar, afwisselend op de zaterdag- en zondagavond. Eén keer in de twee jaar gaan we met z'n allen op kamp. We gaan een weekend weg, wat voor de meeste mensen een onvergetelijke en toffe ervaring is! Het kamp brengt ons dichter bij elkaar en dichter bij God. Lijkt het jou leuk om ook eens langs te komen? Dan ben je van harte welkom, ook als je uit een andere kerk komt of niet gelovig bent! Wij vinden het leuk om jou te ontmoeten!

  Voor wie is de vereniging? Onze jeugdvereniging bestaat uit ongeveer 35 jongeren onder begeleiding van twee volwassenen uit onze gemeente. Wij zijn een groep jongeren tussen de 16 en 21 jaar van de Gereformeerde Gemeente in Oostkapelle. En natuurlijk heeft onze jeugdvereniging ook een bestuur dat bestaat uit drie jongeren en de eerder genoemde leiding.

 • Jaarthema "Gods leiding in je leven".

  Woensdag 9 oktober hopen we met elkaar stil te staan bij ons Jaarthema “Gods leiding in je leven”en na de pauze over “Gods hand in de geschiedenis van de Kerk”.
  Hartelijk Welkom.
  Inloop vanaf 19.30 uur. We starten om 19.45 uur.

 • Bijbelonderzoek

 • 'Ik zou best eens mee willen doen met een Bijbelkring of Bijbelstudiegroep, maar het komt er niet van'. Geldt dit voor jou of voor u? Wat is het mooi om samen met gemeenteleden Gods Woord te onderzoeken. De Heere wil er Zijn zegen over geven. Waar Zijn Woord opengaat, wil Zijn Geest werken. Het gesprek met elkaar verstevigd ook de onderlinge band. De Bijbelstudie groepen heten iedereen hartelijk welkom, jong of iets minder jong!

  Doel? De Bijbel beter te begrijpen en ook om deze oude woorden toe te passen in ons persoonlijk leven. 

  Wat doen we bij bijbelonderzoek?
  Er zijn verschillende manieren van invulling per groep. Vooraf kan iedereen het bijbel gedeelte voorbereiden. Na een korte inleiding worden gespreksvragen besproken. Er wordt gebruik gemaakt  van het bijbelcommentaar van Matthew Henry, andere bijbel verklaringen/kanttekeningen of een bijbelstudieboekje. Een andere groep gebruikt de vers-voor-vers methode. 

  Voor wie is bijbelonderzoek?
  Gemeenteleden van alle leeftijden en enthousiaste jongeren oftewel voor iedereen!


 • Hou je van zingen? Wij zijn jeugdkoor 'Klein Gloria'. Vind je het leuk om ook op ons koor te komen? Je bent van harte welkom! We repeteren op dinsdagavond van 18.45 tot 19.30 uur.

  Doel? Samen muziek maken in de vorm van zingen om God te eren.

  Wat doen we op het jeugdkoor?
  We zingen liedjes over het evangelie en werken mee aan zangavonden. Ook gaan we elk jaar een keer zingen voor ouderen, bijv. in een verzorgingshuis. Aan het einde van het seizoen gaan we altijd iets leuks doen.

  Voor wie in het jeugdkoor?
  Voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Wil je meer weten? Kom gerust eens langs om te kijken en te luisteren naar een repetitie!


 • Gemengd koor
  Soli Deo Gloria

 • Gemengd koor 'Soli Deo Gloria' is een enthousiaste groep mensen met een gezamenlijke interesse, muziek maken! Elke donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de Saronkerk.

  Doel? Muziek maken en zingen tot Gods eer!

  Wat doen we op de vereniging? De zang is een uitstekende plek voor gezelligheid. Met elkaar hebben we hele fijne avonden. We zingen allerlei soorten bewerkingen van psalmen en gezangen.

  Voor wie is de vereniging? Wij zijn een groep mensen in de leeftijd van circa 20 tot en met 85 jaar. Elke donderdagavond repeteren we in de kerk. Regelmatig hebben we een uitvoering. Iedereen is welkom om eens een avond mee te komen zingen!


 • Voor alle data geldt: "Zo de HEERE wil en wij leven" naar Jakobus 4
  ~
  Wij gebruiken cookies.
  Waarvoor gebruiken we cookies? Prima! Sluit deze melding.