Vakantiebijbelclub

• Vakantiebijbelclub is: kinderen die bezig zijn met de Bijbel rondom een thema. Dit wordt gedaan tijdens vakanties.

Doel? We proberen kinderen in aanraking te brengen met God door te laten zien en horen wat Hij voor ons betekent en wat de Bijbel ons erover vertelt. Het is ons verlangen en gebed, dat de kinderen (en hun ouders) hierdoor God (beter) leren kennen.

Wat doen we op de vakantiebijbelclub? Zingen, vertellen, bidden, poppenkast, knutselen en spelletjes. Dit alles op de bijbel gericht. Iedere zomervakantie houden we vier aansluitende morgens vakantiebijbelclub in de Eben-Haëzerschool (Vlaamse Gaai2) in Oostkapelle. Elke kerstvakantie houden we één morgen club. Tijdens de rommelmarkt in juni verzorgen we op de morgen ook een programma.

Voor wie is de vakantiebijbelclub? Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom. Kinderen uit de eigen gemeente zijn welkom als ze proberen iemand mee te nemen die weinig tot niets over de Bijbel weet.

• Kidsclub - Grijpskerke

Adam en Eva aten van de vrucht, maar...God gaf een nieuwe kans!
      Er zal een nieuwe hemel en aarde komen.
      Daar had Johannes op Patmos een visioen over.
      Dit hebben we met elkaar besproken. Kinderen hebben erover geschilderd.
      Het was een hele fijne middag met diepgaande gesprekken en mooie schilderijen.
      Rakend de boodschap...leven wij straks op die nieuwe hemel en aarde?

Wilt u/ wil jij ook eens meedraaien op de tweede woensdag in de maand?
      Welkom! Geef het door. Woensdag 14 december hopen we een programma rondom kerst te doen.
      Groetjes, Ricardo en Katinka

• Na een lange periode van vakantie, zijn we woensdag 12 oktober weer gestart met de Kidsclub in Grijpskerke. Wat was het weer fijn om bekende en nieuwe gezichten te zien! Dit jaar proberen we de middagen in te vullen volgens het ‘Woordeloze boek’, ofwel het kleurenboek. Aan de hand van een kleur behandelen we een thema. Dit keer ging het over de kleur goud. God is Koning, Hij heeft me gemaakt en wil dat we voor Hem leven. Het ging over de geboorte van Mozes. God heeft Mozes gemaakt, Hij heeft voor hem gezorgd en al op jonge leeftijd leefde Mozes voor God. Dit geldt ook voor ons, God heeft ook ons gemaakt, hoe leven wij? Nadat we hier nog met elkaar over doorgepraat hebben, is iedereen aan de slag gegaan met het maken van een schilderij over iets wat God gemaakt heeft.

Woensdag 9 november hopen we de volgende Kidsclub te houden. Bidt u mee?!

• Een lucht waar het zonnetje doorbrak, spelletjes waar kinderen druk aan de slag gingen.
      Kinderen die trouw iedere keer komen, maar ook weer gezichten wat al langere tijd geleden was.
      Oudere kinderen die heerlijk wat met elkaar in gesprek gingen op het voetbalveld.
      Alles verzamelde zich dit keer op het voetbalveld in Grijpskerke.
      De afsluiting voor de zomervakantie.
      Twee meisjes kwamen met de hond even op het veld kijken.
      Één daarvan was al vaker geweest.
      Na een tijdje spelletjes gedaan te hebben, nuttigden we wat chips en luisterden we naar een verhaal uit Jozua 3.
      Het water trok weg bij de Jordaan en ze konden er droogvoets doorheen trekken.
      Met de kinderen hebben we het erover gehad wat zij hadden gedaan als ze bij dat water stonden.
      'Een vlot maken, toch zwemmen tegen de stroom in'.
      In het verhaal werden 12 stenen neergelegd waarbij ouders moesten uitleggen later aan hun kinderen waarom die er lagen.

De kinderen kregen de opdracht om ook een steen te versieren.
      Ze konden hier iets op tekenen of schrijven wat hen bemoedigd of een herinnering.
      Wat hebben ze genoten.
      Afsluitend hebben we verschillende vragen bij pionnen neergelegd en moesten ze de vragen beantwoorden.
      'Op wie vertrouw jij?, Wanneer merk jij iets van God in je leven?, Wat doe jij als je iets echt niet meer ziet zitten?, Wat zag je van God terug in het verhaal?
      Een moeder was er een hele middag bij en kwam in gesprek over de vraag wat ze zou doen als ze iets echt niet ziet zitten.
      Alle kinderen gaven aan dan ze zouden bidden. Zij was verwonderd en er kwam opening tot gesprek hoe dichtbij God is in mensenlevens.

Laten we bidden om Zijn zegen en nabijheid in de vakantie bij al deze kinderen met ouders.
      Ook op het evangelisatiewerk op de markt en tijdens de speurtochten in Grijpskerke en Oostkapelle.
      Gr. Katinka Wisse

• Woensdagmiddag 22 juni hebben we weer kidsclub gehouden in Grijpskerke. We mogen terugzien op een mooie middag. Een aantal kinderen kwam direct uit school naar Nimmerdor, waar ze, gezellig kletsend, startten met een kleurplaat of woordzoeker. Nadat ook de andere kinderen gearriveerd waren, zijn we begonnen met een Bijbelverhaal. Dit keer ging het over Pinksteren. Op deze manier, hebben we iedere keer iets over de, bij ons zeer bekende, heilsfeiten mogen vertellen. Opvallend was dat een paar kinderen al erg veel wisten over Pinksteren, omdat dit op school ook verteld was. Hierdoor konden ze het verhaal aanvullen, waar nodig was. Erg mooi dat ze, ondanks een dag op school, nog zo aandachtig zaten te luisteren! Na wat gegeten en gedronken te hebben, zijn we begonnen aan een vragenspel als verwerking van het verhaal.

Bidden jullie mee om de zegen van God in de kinderharten?!