Vakantiebijbelclub

• Vakantiebijbelclub is: kinderen die bezig zijn met de Bijbel rondom een thema. Dit wordt gedaan tijdens vakanties.

Doel? We proberen kinderen in aanraking te brengen met God door te laten zien en horen wat Hij voor ons betekent en wat de Bijbel ons erover vertelt. Het is ons verlangen en gebed, dat de kinderen (en hun ouders) hierdoor God (beter) leren kennen.

Wat doen we op de vakantiebijbelclub? Zingen, vertellen, bidden, poppenkast, knutselen en spelletjes. Dit alles op de bijbel gericht. Iedere zomervakantie houden we vier aansluitende morgens vakantiebijbelclub in de Eben-Haëzerschool (Vlaamse Gaai2) in Oostkapelle. Elke kerstvakantie houden we één morgen club. Tijdens de rommelmarkt in juni verzorgen we op de morgen ook een programma.

Voor wie is de vakantiebijbelclub? Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom. Kinderen uit de eigen gemeente zijn welkom als ze proberen iemand mee te nemen die weinig tot niets over de Bijbel weet.

• Een lucht waar het zonnetje doorbrak, spelletjes waar kinderen druk aan de slag gingen.
      Kinderen die trouw iedere keer komen, maar ook weer gezichten wat al langere tijd geleden was.
      Oudere kinderen die heerlijk wat met elkaar in gesprek gingen op het voetbalveld.
      Alles verzamelde zich dit keer op het voetbalveld in Grijpskerke.
      De afsluiting voor de zomervakantie.
      Twee meisjes kwamen met de hond even op het veld kijken.
      Één daarvan was al vaker geweest.
      Na een tijdje spelletjes gedaan te hebben, nuttigden we wat chips en luisterden we naar een verhaal uit Jozua 3.
      Het water trok weg bij de Jordaan en ze konden er droogvoets doorheen trekken.
      Met de kinderen hebben we het erover gehad wat zij hadden gedaan als ze bij dat water stonden.
      'Een vlot maken, toch zwemmen tegen de stroom in'.
      In het verhaal werden 12 stenen neergelegd waarbij ouders moesten uitleggen later aan hun kinderen waarom die er lagen.

De kinderen kregen de opdracht om ook een steen te versieren.
      Ze konden hier iets op tekenen of schrijven wat hen bemoedigd of een herinnering.
      Wat hebben ze genoten.
      Afsluitend hebben we verschillende vragen bij pionnen neergelegd en moesten ze de vragen beantwoorden.
      'Op wie vertrouw jij?, Wanneer merk jij iets van God in je leven?, Wat doe jij als je iets echt niet meer ziet zitten?, Wat zag je van God terug in het verhaal?
      Een moeder was er een hele middag bij en kwam in gesprek over de vraag wat ze zou doen als ze iets echt niet ziet zitten.
      Alle kinderen gaven aan dan ze zouden bidden. Zij was verwonderd en er kwam opening tot gesprek hoe dichtbij God is in mensenlevens.

Laten we bidden om Zijn zegen en nabijheid in de vakantie bij al deze kinderen met ouders.
      Ook op het evangelisatiewerk op de markt en tijdens de speurtochten in Grijpskerke en Oostkapelle.
      Gr. Katinka Wisse

• Woensdagmiddag 22 juni hebben we weer kidsclub gehouden in Grijpskerke. We mogen terugzien op een mooie middag. Een aantal kinderen kwam direct uit school naar Nimmerdor, waar ze, gezellig kletsend, startten met een kleurplaat of woordzoeker. Nadat ook de andere kinderen gearriveerd waren, zijn we begonnen met een Bijbelverhaal. Dit keer ging het over Pinksteren. Op deze manier, hebben we iedere keer iets over de, bij ons zeer bekende, heilsfeiten mogen vertellen. Opvallend was dat een paar kinderen al erg veel wisten over Pinksteren, omdat dit op school ook verteld was. Hierdoor konden ze het verhaal aanvullen, waar nodig was. Erg mooi dat ze, ondanks een dag op school, nog zo aandachtig zaten te luisteren! Na wat gegeten en gedronken te hebben, zijn we begonnen aan een vragenspel als verwerking van het verhaal.

Bidden jullie mee om de zegen van God in de kinderharten?!

• Afgelopen woensdag was het weer kidsclub in Grijpskerke. We mogen terugzien op een fijne en gezellige clubmorgen met kinderen van het dorp. In verband met een studiedag op de basisschool in Grijpskerke, waren er dit keer wat minder kinderen, maar ook dit was juist fijn voor de extra aandacht per kind. We zijn begonnen met een kleurplaat of puzzel over de schepping. Daarna is het verhaal verteld over de slang in het paradijs, maar ook de Evangeliebelofte die God gaf! Mooi om te zien dat de kinderen vol aandacht luisterden en nadien bijna alles konden herhalen. Na wat drinken hebben we in groepjes verschillende spelletjes gespeeld. We sloten de middag af met een proefje over de vergeving van zonden. Bidt u mee voor deze kinderen?!

• De vakantiebijbelclub 'Op ontdekking' is achter de rug.
      We hebben een mooie week gehad.
      Het was prachtig weer.
      Er mochten weer veel kinderen op ontdekking in Zijn Woord.
      Het was een week waarin we stil stonden bij Petrus geroepen ( de wonderbare visvangst), Petrus wordt gered (Jezus wandelt op de zee), Petrus krijgt vergeving ( de verloochening), Petrus ontvangt de Heilige Geest ( Petrus op de Pinksterdag).
      Er waren weer kinderen die andere jaren ook meedraaiden, dus dat was heel fijn na een digitaal jaar.Het was weer oud vertrouwd!Ook nieuwe kinderen mochten er zijn. Ook mochten er kerkelijke kinderen andere kinderen meenemen fijn!
      Het doel is evangelisatie, dus het is belangrijk dat we als kerkelijke mensen ons bewust zijn van onze omgeving en proberen kinderen uit de straat, bij zwemles, het strand een uitnodiging uit te delen of te vragen of ze eens komen kijken en vooral voor ze te bidden.
      Op het gebed doet God grote wonderen en Hij wil Zijn Koninkrijk uitbreiden juist ook met kinderen.
      Wat waren ze blij toen ze de cadeaus, een Bijbel, in ontvangst mochten nemen eind de week.
      Bidden jullie mee om de doorwerking van de Heilige Geest?

Groetjes, Ricardo en Katinka