Hulpverlening

Hulpverlening bij seksueel misbruik

De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Gelukkig ervaren veel mensen die veiligheid ook. Toch is die veiligheid niet vanzelfsprekend. Ook binnen kerkelijke verhoudingen komt misbruik voor. Hebt u problemen of vragen rond seksueel misbruik binnen kerkelijke verhoudingen? Dan is het belangrijk om te weten dat binnen ons kerkverband de Commissie van Advies inzake seksueel misbruik in kerkelijke of pastorale gezagsrelaties is ingesteld. Deze Commissie werkt volgens een vast protocol dat is vastgesteld door het deputaatschap Kerkelijke Dienstverlening van de Gereformeerde Gemeenten. Meer informatie daarover kunt u HIER opvragen of via de secretaris, mw. C.M. van Esch, tel. 010-4471433 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uw vraag of probleem kan de Commissie op twee manieren bereiken. De eerste is via de kerkenraad. Neem dan contact op met een kerkenraadslid. De andere is via een hulpverlener. Neem in dat geval contact op met de aandachtsfunctionaris huiselijk geweld bij de Vluchtheuvel, de Schuilplaats of het Ds. G.H. Kerstencentrum. Deze aandachtsfunctionaris huiselijk geweld geeft een ontvankelijke klacht rechtstreeks door aan de Commissie van Advies. Die neemt contact op met de kerkenraad. De Commissie brengt na hoor en wederhoor advies uit aan de kerkenraad.

de Vluchtheuvel
Eleos