Gereformeerde Gemeente
van Oostkapelle

vrijdag, 11 december 2020

Een rondje Oostkapelle voor de schoolkinderen in Gambia

Een rondje Oostkapelle voor de schoolkinderen in Gambia

Stichting Help Schoolkinderen in Gambia

         Oostkapelle, november 2020

Beste sponsors, vrienden en kennissen,

Door de corona zullen we onze reis naar Gambia  die in Januari 2021  gepland stond moeten annuleren. Of het in maart mogelijk is alsnog te gaan wachten we eerst maar af.

 Voor de mensen daar is het veel  erger, geen toeristen, geen werk , geen inkomen, extreme wateroverlast, en velen hebben honger. Toen ik belde om een van onze sponsorkinderen te feliciteren vertelde de moeder helemaal overstuur dat er net drie kleine kinderen door het stromende water in hun straat/zandpad zijn meegesleurd en verdronken, vreselijk!!

De eerste vracht hulpgoederen is gisteren aangekomen, we willen iedereen hartelijk bedanken voor het gereedschap, verband, brillen, kleding, tandpasta, tandenborstels enz.…

De tweede vracht hulpgoederen zijn we nog aan het pakken en kan in december per containerschip mee.

Ndye onze contactpersoon in Gambia heeft voor ons alle schoolgelden voor onze sponsorkinderen betaald. Onze boekhouding moest met foto’s via app samen gecontroleerd worden , maar het is weer allemaal gelukt!!

Doordat er in het voorjaar met de Lock down teveel achterstand was konden enkele leerlingen geen examen doen, en moeten de achterstand nu  inhalen.

Op verschillende privéscholen hebben ze 1 week school 1 week online les. De kleintjes gaan nu weer allemaal naar school. Door de coronapandemie  gingen veel van onze inkomstenbronnen niet door.

Alle markten waar we in het toeristenseizoen onze Gambiaanse spulletjes verkopen en de grote rommelmarkt rond de toren waarvan onze stichting dit jaar de halve opbrengst zou krijgen, werden afgelast.  Gelukkig had ik nog opbrengst van mijn tafeltje met Gambiaanse spulletjes in Boetiek Lunique, Dorpstraat 29   te Oostkapelle . In de winter alleen open op donderdag vrijdag en zaterdag. Loop gerust binnen om een kijkje te nemen!!!

Door overlijden missen we dierbare sponsors. We zijn hard op zoek naar nieuwe sponsors voor onze kinderen zodat ze ook volgend jaar weer naar school kunnen gaan. Dank zij onze reservepot die ik gelukkig altijd achter de hand heb gehouden hebben we de schoolgelden voor dit jaar weer allemaal kunnen betalen. Maar help!!! die is nu wel in 1x leeg.  Voor Haddy Jobe die op de universiteit in Cyprus zit hebben we een lening van een vaste donateur.

Wilt U ons steunen ?? Het rekeningnummer van onze stichting HELP SCHOOLKINDEREN IN GAMBIA: NL19 RABO 0162688792.

We willen iedereen nog heel hartelijk bedanken voor alle hulpgoederen!!!

Dankzij Anita van Keulen en een groepje enthousiaste mensen hebben we op 11 december van 10.00 tot 17.00 uur toch nog   een aangepaste actie voor onze schoolkinderen kunnen organiseren!!!

EEN RONDJE OOSTKAPELLE VOOR DE SCHOOLKINDEREN IN GAMBIA!!!, bezoek alle adressen!! er is vast een leuk cadeautje of lekkers voor u bij!!!   LEES BIJLAGE!!!!

Met vriendelijke groeten , Piet en Tineke Roose

 


Voor alle data geldt: "Zo de HEERE wil en wij leven" naar Jakobus 4
~
Wij gebruiken cookies.