Wat blijft

Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde, en in der eeuwigheid (Hebreeën 13:8)

 

Niets is zo veranderlijk als het weer! Dat lezen we ook in de bijbel: regen en droogte, vruchtbare en onvruchtbare tijden wisselen elkaar af. In ons klimaat biedt de weersgesteldheid van heden geen enkele garantie voor morgen.

En de mensen? Zijn die ook niet wispelturig? De bijbel zegt dat de mens zat van onrust is. Ons humeur is vaak nogal wisselend. Na een succes kan het niet meer stuk! Maar er hoeft maar even wat tegen te zitten en onze stemming slaat om.

Waar kun je eigenlijk wel van op aan? Van onze medemensen kunnen we veel steun en liefde ontvangen. Maar het valt soms weer vies tegen als we anderen echt nodig hebben. Wie betrouwbaar leek, blijkt onbetrouwbaar. Wie liefdevol leek, blijkt liefdeloos. Wat een tegenstelling met deze Bijbeltekst. Jezus Christus was en is en zal altijd Dezelfde zijn. Hij is de Betrouwbare, de vaste Rots van ons behoud. De Basis van ons vertrouwen. Vertrouwt u op God? Is de Heere u een Helper? (Hebreeën. 13:6) Is Jezus Christus uw vaste fundament? Dan zult u het ervaren: “Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in U, o God”.

Bron: evangelisatiecommissie Saronkerk

Voor alle data geldt: "Zo de HEERE wil en wij leven" naar Jakobus 4
~
Wij gebruiken cookies.