donderdag, 30 september 2021

Dorst

Bron: Evangelisatiecommissie Saronkerk

Ik zal de dorstigen geven uit de fontein van het water des levens om niet (Openb. 21:6)

Wat dorst betekent, weet degene die in de brandende hitte door de woestijn trekt. Wat is kostelijker en kostbaarder dan water in zulke omstandigheden? Er zijn wel vermoeide, versmachtende reizigers geweest die een beker water met goud hebben betaald.

Er zijn veel soorten dorst op deze aarde. Dorst naar goud, eer, bewondering, genot, kennis, geluk.
Alle soorten aardse dorst kunnen slechts tijdelijk en/of onvolledig worden bevredigd. De dorst komt iedere keer terug en vaak nog heviger als hij was.

Er is echter een dorst, die gelest kan worden voor eeuwig. Daar is een Bron die nooit opdroogt, er is levenswater dat de versmachtende wordt aangeboden als de gave van God. Niet voor goud of zilver, niet voor klinkende munt, maar helemaal voor niets.
Daar is er Éen die gezegd heeft “Zo iemand dorst heeft, die komt tot Mij en drinke”
Hij is de Gever en de grote Gave tegelijk.
Nooit dorst meer, is dat geen wonderlijke gedachte?